Élet-Jel Egyesület

"...Senki nem ad szabadságot felülről, ha több szabadságot akarunk, több felelősséget kell vállalnunk." (Ina May Gaskin)

Az egyesületet 2007-ben, -néhány elszánt és elhivatott anyatárs összefogásával alapítottuk, azzal a céllal, hogy a lányok, nők, asszonyok és családjaik számára alternatív lehetőségeket mutassunk meg az anyává, családdá válás útjain.

Ez azon alapult, hogy a saját, és más nők tapasztalatai azt mutatták, hogy ezen az úton sokszor falak magasodtak előttünk, a testünkkel kapcsolatos egészségügyi  információhoz való hozzájutás különösen nehéz volt, és sokszor találkoztunk a saját kompetenciánkat megkérdőjelező rendszerekbe, szakemberekbe.

Az információ tudatos keresése folyamán kiderült, hogy az általunk elképzelt alternatív lehetőségek valójában léteznek, szakmai megalapozottsággal bírnak, és ez vezetett bennünket az egyesület megalapításához.

Valójában a tagok az alapítás idején maguk is várandós, ill. kisgyermekes anyák és apák voltak, azért az egyesület jó darabig úgymond nem kapta meg az eredeti elképzelés megvalósításához szükséges időt és energiát, mára azonban sokunknak nagyobbak, felnőttek lettek a gyerekei, tehát itt az idő az újrakezdéshez.

Telve vagyunk energiával és ötletekkel, szívesen látjuk másokét is, hogy az általunk olyan fontosnak tartott lehetőségeket minél szélesebb közönséggel megismertethessük!

Néhányan az alapító tagok, tisztségviselők közül:

Pető Éva, független bába, jelenleg az egyesület elnöke (0630 261 40 65)

Dérné Faust Imola, független bába, perinatális szaktanácsadó, jelenleg az egyesület alelnöke (0630 245 57 95)

Auxner Beatrix, független bába (0620 428 67 47)